Google lansează o actualizare majoră pentru a face mai ușoară căutarea videoclipurilor și imaginilor

Actualizările Google AMP Stories și Căutare Google oferă noi oportunități pentru site-urile cu conținut vizual.

În timp ce nu mai există nicio îndoială că textul scris al unui articol online afectează indexarea acestuia în motoarele de căutare, elementele vizuale de conținut online devin din ce în ce mai importante pentru oamenii de SEO marketing care încearcă să ajungă la publicul lor țintă. De-a lungul anilor, Google a făcut mai multe actualizări ale căutării lor vizuale. Recent, compania a anunțat o revizuire a capacității de căutare prin conținut vizual, care ar putea afecta modurile în care marketingul încearcă să atingă o audiență.

Atunci când Google a introdus prima căutare de imagini, a pus accentul pe căutarea imaginilor care se potrivesc cu un cuvânt cheie sau o expresie. De-a lungul timpului, Google a realizat o serie de actualizări pentru a face din acțiunea de căutare imagini s o experiență cât mai completă pentru căutarea conținutului vizual. Compania a explicat: ,,Aceste schimbări au scopul de a-i ajuta pe oameni să găsească mai ușor informații vizuale și de a facilita urmărirea lucrurilor pe care oamenii le caută prin intermediul Google Images pentru cumpărarea de produse, stilizarea unei camere sau abordarea unui proiect DIY."

,,Astăzi introducem trei schimbări fundamentale în felul în care ne gândim la Căutare, inclusiv o gamă de funcții noi care utilizează AI pentru a face experiența de căutare a utilizatorului mai vizuală și mai plăcută", a explicat Google într-o postare recentă pe blog. ,,Iar atunci când știi că vrei să faci o căutare vizuală, experiența Google Images se dovedește a fi mult mai utilă și mai puternică".

La începutul anului 2018, Google a introdus elemente vizuale în articole utilizând Proiectul AMP. Acum, Google adaugă AI pentru a construi în mod inteligent AMP stories și a prezenta acest conținut în Căutare. În prezent, noua funcție se concentrează pe subiecte de interes comun ca celebrități și știri sportive (teme care produc o mulțime de imagini), sperând ca utilizatorii să observe utilitatea informațiilor asupra faptelor și momentelor importante din viața vedetelor și influencerilor care îi interesează, într-un format bogat, vizual. Noul format permite utilizatorilor să acceseze cu ușurință articolele pentru mai multe informații și oferă un nou mod de a descoperi conținut de pe web.

De asemenea, Google schimbă aspectul rezultatelor căutării pentru a facilita integrarea videoclipurilor importante în căutările principale. Scopul acestei schimbări este de a face posibil ca utilizatorii care se interesează în legătură cu un subiect să poată sorta prin previzualizările video pentru a găsi conținutul care este mai strâns legat de lucrurile pe care le-a căutat o persoană.

Este greu să găsim un exemplu concludent pentru a explica actualizarea de mai sus. Google a ilustrat modul în care noua căutare video ar putea ajuta pe cineva care planifică o călătorie în Parcul Național Zion. Noua căutare video face posibil ca persoanele care nu au fost în acel parc să știe ce repere să caute în momentul călătoriei lor pentru a se orienta în spațiu.

După cum a explicat și Google, ,,Prin videoclipurile prezentate, înțelegem în profunzime spațiul subiectului ales (în acest caz, cele mai importante repere din parc) și afișăm cele mai relevante videoclipuri pentru acesta.

Totodată, Google actualizează interfața pentru Căutarea Google. Acum există mai mult context în jurul imaginilor, inclusiv legende care arată utilizatorilor titlul paginii web unde este publicată fiecare imagine. Pentru persoanele care scanează imagini pentru conținut, această informație suplimentară este esențială pentru a ajuta utilizatorii să înțeleagă pagina din spatele imaginii. În mod similar, Google va sugera, de asemenea, termeni de căutare corelați în partea de sus a paginii pentru mai multe îndrumări.


În cele din urmă, cu noile actualizări de la Google (Google AMP Stories și Căutare Google) a devenit mai simplu să spui povestea brand-ului tău și să atragi audienița dorită către business-ul tău, prin ușurința căutării conținutului vizual.